Τουρκική εφημερίδα συγκρίνει τους στρατούς Ελλάδας και Τουρκίας

Η τουρκική Sabah αναδημοσιεύει ανάλυση του Business Insider με σύγκριση των

στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας, τιτλοφορώντας το κείμενο «Κρύο ντους για την Ελλάδα». 

Για αυξημένη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο η τουρκική Sabah που αναδημοσιεύει ανάλυση – σύγκριση των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκία. Η Sabah αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν «έχει προειδοποιήσει την Ελλάδα να έρθει στα συγκαλλά της»

Ελλάδα και Τουρκία, βρίσκονται – όπως αναφέρει το Business Insider, σε κούρσα εξοπλισμών, ενώ το ΝΑΤΟ κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη στις στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των κρατών – μελών σε σχέση με το ΑΕΠ τους.

Το κείμενο του Business Insider αναφέρεται στα ελληνικά σχέδια για αγορά 24 Rafale αλλά και 7 ελικοπτέρων από τη Γαλλία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα έρχονται να αντιπαρατεθούν στη δυναμική που αναπτύσσει η Τουρκία στα drone.

Όπως μεταφέρει η Sabah, «παρά το γεγονός πως η Ελλάδα θεωρείται η μεγαλύτερη δύναμη σε όλο το ΝΑΤΟ σε άρματα μάχης, στο κείμενο αναφέρεται πως η Τουρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη σε άρματα μάχης και πυροβολικό σε όλο το ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ».

Στα συν της Τουρκίας συγκαταλέγονται τα επιτεύγματά της στα drone αλλά και στα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ σημειώνεται πως η γειτονική χώρα έχει μεγάλο αριθμό πολεμικών πλοίων και πως περιμένει παραδόσεις υποβρυχίων από τη Γερμανία. Η Sabah μεταφέρει ακόμα ότι οι αμυντικές δαπάνες της Τουρκίας μπορεί να είναι μικρότερες ποσοστιαία σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας, όμως «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη οικονομία από την Ελλάδα και πως τα επόμενα χρόνια θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες της».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share