Η Τουρκία γιορτάζει τον «τουρκικό καφέ» με ανάρτηση στα ελληνικά

Την «Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ» γιορτάζει η Τουρκία η οποία προσπαθεί να… προκαλέσει την Ελλάδα με τουίτ στα ελληνικά.

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας επέλεξε να γιορτάσει την «Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ» με μια ανάρτηση στα ελληνικά. Είναι σαφές ότι η ανάρτηση γίνεται στο πλαίσιο της διαμάχης για την καταγωγή του συγκεκριμένου καφέ. «Ελληνικός», «τουρκικός» ή «αραβικός»;

«Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντάς τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ» αναφέρει η τουρκική ανάρτηση με σπικάζ στα… εληνικά.

αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της που συνοδεύεται από ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών που παρουσιάζει την ιστορία του.

Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο: «Σύμφωνα με την UNESCO, ο τούρκικος καφές είναι Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Τουρκίας και η ιστορία του στην Ελλάδα ξεκίνησε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι πρώτοι που γνώρισαν τον καφέ που έφεραν μαζί τους οι Τούρκοι ήταν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share