Διαφήμιση του «θεάρεστου» έργου...

 

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι μια φωλιά στοργής και φροντίδας για το παιδί, τον νέο και τον γονιό που

βρίσκονται σε ανάγκη. Την ίδρυσε το 1998 στην Αθήνα ο εικοσιεξάχρονος ιερέας πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, με όπλο την αγάπη του για τα παιδιά. Η Κιβωτός καλύπτει εξολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά». Αυτά αναφέρονται στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Γυμνασίου, διαφημίζοντας στους μαθητές το «θεάρεστο» έργο των ΜΚΟ. 

Αναρωτιόμαστε αν στην επόμενη έκδοση θα συμπεριληφθούν οι εξελίξεις γύρω από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές μια πιο σφαιρική εικόνα για τη δράση τέτοιων «ευαγών ιδρυμάτων» στον ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας, όπου «πατρονάρονται» μάλιστα από το κράτος επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα. Ρητορικό το ερώτημα...

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να διαφημίζουν τη δράση ΜΚΟ μέσω των σχολικών βιβλίων. Οπως επικίνδυνη είναι και η πόρτα που ανοίγει ο πρόσφατος νόμος στον κάθε τυχάρπαστο να μπαίνει στα σχολεία - με τη σφραγίδα του ΙΕΠ και του υπουργείου Παιδείας ή της ΕΕ - για να «εκτελέσει» προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά και μη «πακέτα», «ασελγώντας» στα μυαλά των παιδιών.

(Πηγή: Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»)

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share