Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Σουηδία στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα στο Κίεβο

«Η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι απολύτως κρίσιμης σημασίας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον

Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία που θα περιλάβει τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δήλωσε πως έδωσε επίσης εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της να ετοιμάσουν την αποστολή του συστήματος πυροβολικού Archer.

Το πακέτο είναι ύψους 4,3 δισεκ. σουηδικών κορωνών (419 εκατ. δολάρια) και θα περιλάβει επίσης αντιαρματικά όπλα NLAW.

«Η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι απολύτως κρίσιμης σημασίας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον. «Οι επιθυμίες της Ουκρανίας όσον αφορά αυτά που θέλουν βαραίνει πολύ στην απόφασή μας».

Η Σουηδία θα στείλει περίπου 50 τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα οχήματα μάχης πεζικού Type 90. Η σουηδική κυβέρνηση δεν διευκρίνισε πόσα συστήματα Archer θα στείλει στην Ουκρανία.

Η Σουηδία διαθέτει 48 συστήματα Archer, ένα προσαρμοσμένο σε όχημα αυτοκινούμενο πυροβόλο χόβιτσερ που κατασκευάζεται από την Bofors BAE και για το οποίο η Ουκρανία έχει από καιρό εκφράσει το ενδιαφέρον της να το προσθέσει στο οπλοστάσιό της καθώς προσπαθεί να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share