Χατζηδάκης: Σημαντική και δίκαιη η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε την ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών και ειδικότερα των εργαζομένων με τον κατώτατο μισθό

«Σημαντική» και «δίκαιη» χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, τόνισε την ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών και ειδικότερα των εργαζομένων με τον κατώτατο μισθό. «Δίκαιη λέω γιατί έχω το μυαλό μου στους εργαζομένους και τις ανάγκες τους αλλά και στις επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι υπάρχουν και λειτουργούν μέσα στις επιχειρήσεις. Πρέπει να κρατήσουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σημαντική και δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν της τις ανάγκες των εργαζομένων και τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφορικά με τις συντάξεις ο Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι την αύξηση θα λάβουν και όλοι εκείνοι που έχουν προσωπική διαφορά συμπληρώνοντας πως «απλώς όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, θα τη ροκανίσουν, θα περιορίσουν την προσωπική διαφορά και του χρόνου θα βρεθούν σε ευνοικότερη θέση για να πάρουν αυξήσεις».

Ο κ. Χατζηδάκης στη συνέχεια υπογράμμισε ότι από τους 910.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, οι 515.000 θα βγουν κερδισμένοι και από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. «Άλλες 260.000 παίρνουν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ που δόθηκε τα Χριστούγεννα. Από αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, μόνο το 17% δεν θα δει κάποια επίδραση, ενώ το 83% θα έχει αύξηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», συμπλήρωσε.

«Ένας στους δύο συνταξιούχους θα διαπιστώσει ότι το 2023 θα έχει μία επιπλέον σύνταξη στις τσέπες του», κατέληξε ο κύριος Χατζηδάκης.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share