Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Πότε, πώς και σε ποιους θα δοθεί

Ανεξέλεγκτη η ακρίβεια – Σε απόγνωση οι καταναλωτές – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

«Αναστενάζουν» τα νοικοκυριά, με την ακρίβεια να έχει φτάσει στα ύψη ακόμα και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και ο πληθωρισμός να συνεχίζει να τρέχει, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λίγο πριν στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές να δώσει ένα οικονομικό βοήθημα στους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο να εξετάσει το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα, ανάλογο με την επιταγή ακρίβειας που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το «δώρο Πάσχα» θα είναι ύψους 250 – 300 ευρώ, μιας εξαιρετικά σημαντική «ανάσα» ειδικά για τους ευάλωτους.

Τα κριτήρια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί όπως ακριβώς και τα Χριστούγεννα, δηλαδή, εκτός από τους ευάλωτους συνταξιούχους, να λάβουν το «δώρο Πάσχα» οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού.

Με την προεκλογική περίοδο να είναι στην κορύφωσή της πριν από το Πάσχα, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι αν καταφέρουν να δώσουν ακόμα μία βοήθεια προς τους ευάλωτους, θα είναι ένα σημαντικό κίνητρο που θα οδηγήσει, τουλάχιστον τους αναποφάσιστους, να βάλουν στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή....
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share