Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Κάθε γιουρούσι σας μπορεί να γυρίσει σε άτακτη υποχώρηση

Δυναμική απάντηση του πρωθυπουργού στις απειλές του Τούρκου προέδρου – Λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις ότι η Τουρκία θα κάνει

γιουρούσι εναντίον της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί για άμεση απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής του 5ου F-16 Viper στην Τανάγρα.

«Σε όσους διαλαλούν ότι μπορεί να έρθουν ξαφνικά μια νύχτα, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα διεμήνυσε για άλλη μια φορά ότι «η Ελλάδα δεν κάνει διάλογο με το παράλογο».

Με αφορμή, δε, την παραλαβή του 5ου F-16 Viper και «τα 24 νέα Rafale που θα έχουμε παραλάβει εξολοκλήρου εντός του επόμενου έτους αλλά και με μια μοίρα F-35 καθώς η Ελλάδα έχει επίσημα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το σκάφος 5ης γενιάς» ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται σε μια στιγμή που οι γείτονες μάς αντί για συμπαραγωγή έχουν αποκλειστεί συνολικά από το πρόγραμμα της 5ης γενιάς μαχητικών και ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα, ίσως, κάποτε για τα δικά τους F-16».

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους δίδυμους πυλώνες που στηρίζουν την Ελλάδα «τον πατριωτισμό της ευθύνης» και «την αναπτυξιακή τροχιά που επιστρέφει το μέρισμα στους πολίτες».

Ειδικά, δε, για τον πατριωτισμό της ευθύνης εξήγησε ότι «προστατεύουμε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα» εκφράζοντας την λύπη του για το γεγονός ότι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις υιοθέτησαν την άθλια προπαγάνδα «και δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη αλλά ΄μας κουνάνε και το δάχτυλο».

«Είναι μια πλήρης αλλαγή εικόνας που αποτυπώνεται και εδώ με την ΕΑΒ να έχει αφήσει πίσω της παλιές περιπέτειες αντικρίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα μπει και στρατηγικός επενδυτής που θα πάρει το 49%, με το 51% να παραμένει για πάντα στο ελληνικό δημόσιο.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share