Ιμπεριαλιστικό παραλήρημα Ερντογάν με αναφορές και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας να προκαλέσει και πάλι την Ελλάδα, αναφέρθηκε σε διάφορες μάχες όπως αυτή του Μαντζικέρτ, αλλά και στην

Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σε νέο ιμπεριαλιστικό παραλήρημα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του τονίζοντας ότι «εμείς επειδή δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας είμαστε όρθιοι. Συνεχίζουμε να λέμε τα λόγια μας στην περιοχή μας και στον κόσμο μας».

Ο «σουλτάνος» θέλοντας να προκαλέσει και πάλι την Ελλάδα, αναφέρθηκε σε διάφορες μάχες όπως αυτή του Μαντζικέρτ, αλλά και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σε κάθε βήμα μας και σε κάθε αγώνα μας αισθανθήκαμε την πνευματική υποστήριξη του Αλπ Αρσλάν, του Γαζί Οσμάν, του Μωάμεθ του Πορθητή και των όλων των πεσόντων στις μάχες. Κι όταν στο τελευταίας τεχνολογίας μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, δώσαμε το όνομα “κόκκινη μηλιἀ”, εμείς ονειρευτήκαμε το στόχο που συμβολίζει αυτός ο όρος.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ξεκίνησε το ταξίδι απ;o το Σόγουτ, απ;o εκεί πήγε στην Προύσα, στην Ανδριανούπολη, μετά στην Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησε το Βελιγράδι και έφτασε μέχρι τις πύλες της Βιέννης. Δεν είχε μόνο στόχο τα εδάφη αλλά ο λαός μας κάθε σημείο που πατάει το πόδι του το μετατρέπει σε έδαφος με ασφάλεια.

Οι λαοί που χάνουν τα όνειρά τους, που δεν έχουν την “κόκκινη μηλιά” είναι καταδικασμένοι να μπουν στις σκονισμένες σελίδες της ιστορίας. Eμείς επειδή δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας είμαστε όρθιοι. Συνεχίζουμε να λέμε τα λόγια μας στην περιοχή μας και στον κόσμο μας.

Σε αντίθεση με την βρώμικη τάξη που είναι γεμάτη αίμα και βία την οποία έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστές τα όνειρα μας είναι προς την ειρήνη και το δίκαιο».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share