Έλον Μασκ: Μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας – Πόσα έχασε

Ο πολυσυζητημένος δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερης απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία, όπως ανέφεραν τα

Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες σε μπλογκ στην ιστοσελίδα τους. 

Ο νέος ιδιοκτήτης του Τwitter Έλον Μασκ φέρεται να έχει χάσει 182 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021, σε μεγάλο βαθμό λόγω της πτώσης της τιμής της μετοχής της Tesla. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ηαπώλεια θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι πιο κοντά στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η έκθεση.

«Η καθαρή περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ανώτατο όριο των 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 σε 138 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2023, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κακής απόδοσης της μετοχής της Tesla», ανέφερε η βάση δεδομένων παγκόσμιων αρχείων, επικαλούμενη στοιχεία που ελήφθησαν από το Forbes.

Αν και η έκθεση παραδέχεται ότι το ακριβές ποσό είναι «σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί», σημείωσε ότι οι συνολικές απώλειες του Μασκ «ξεπερνούν κατά πολύ» το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανήκε στον Ιάπωνα επενδυτή τεχνολογίας Masayoshi Son το 2000.

Τον Δεκέμβριο, το αφεντικό της Tesla έχασε τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από τον Μπερνάρ Αρνό, τον διευθύνοντα σύμβουλο του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας μόδας Louis Vuitton.

Οι εκτιμήσεις του Forbes στις 12 Ιανουαρίου ανέφεραν την καθαρή περιουσία του Aρνό σε 203,7 δισεκατομμύρια δολάρια και του Μασκ σε 146,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του Μασκ συνδέεται με τη μετοχή της Tesla, της οποίας η αξία έπεσε κατακόρυφα κατά 65% το ταραχώδες 2022, σύμφωνα με την έκθεση των ρεκόρ Γκίνες.

Η πτώση επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο αφότου ο Μασκ αγόρασε το Twitter με επιπλέον 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε. Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την αποδυνάμωση της ζήτησης και τα υλικοτεχνικά προβλήματα έχουν εμποδίσει τις παραδόσεις για την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Καθώς η αγορά έκλεισε για το έτος στις 30 Δεκεμβρίου 2022, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη είναι εξαιρετικά ισχυρά. Η βραχυπρόθεσμη τρέλα της αγοράς είναι απρόβλεπτη».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share