ΗΠΑ: Συνελήφθη αγόρι έξι ετών – Πυροβόλησε τη δασκάλα του

Ένα εξάχρονο αγόρι συνελήφθη από την αστυνομία αφού πυροβόλησε έναν δάσκαλο στην πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δήλωσαν αστυνομικοί.

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 τοπική ώρα στο Δημοτικό Σχολείο Richneck στην πόλη Nίουπορτ Νιους, δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, Στιβ Ντρου. Δεν είναι σαφές πώς απέκτησε το παιδί το όπλο, αλλά οι αστυνομικοί είπε ότι το περιστατικό δεν ήταν «τυχαίος πυροβολισμός».

Η δασκάλα – η οποία δεν κατονομάζεται και φέρεται να είναι γύρω στα 30- φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή της. Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια τάξη της πρώτης τάξης δημοτικού, μετά από καυγά μεταξύ του παιδιού και της δασκάλας.

Ωστόσο, ο Ντρου τόνισε ότι ο πυροβολισμός ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και τόνισε ότι οι αστυνομικοί «δεν αντιμετώπισαν κατάσταση όπου κάποιος κυκλοφορεί γύρω από το σχολείο πυροβολώντας». Οι αξιωματούχοι είπαν ότι ενώ το σχολείο – το οποίο έχει περίπου 550 μαθητές – διέθετε εγκαταστάσεις ανίχνευσης μετάλλων, οι μαθητές ελέγχονταν τυχαία και δεν υποβάλλουν σε ελέγχους όλα τα παιδιά. Η αστυνομία αρνήθηκε να κατονομάσει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, αλλά είπε ότι το αγόρι είχε χρησιμοποιήσει πιστόλι.

Ο Διευθυντής της Σχολικής Περιφέρειας, Δρ Τζορτζ Πάρκερ, είπε ότι οι αξιωματούχοι «θα εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να έχει συμβεί και να έχει προκαλέσει αυτό το περιστατικό». «Αυτό είναι τρομερό, κάτι τέτοιο δεν πρέπει ποτέ να γίνεται», πρόσθεσε ο δρ Πάρκερ. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί».

Είπε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα και δεσμεύτηκε ότι θα προσφερθεί υποστήριξη σε μαθητές και γονείς για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το τραυματικό συμβάν. Ο δήμαρχος Φίλιπ Τζόουνς, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από τρεις ημέρες, είπε ότι ο πυροβολισμός σηματοδότησε «μια μαύρη μέρα για το Nιούπορτ Νιους».

«Θα μάθουμε από αυτό και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί», είπε στους δημοσιογράφους. Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Γκλεν Γιάνγκιν είπε ότι προσέφερε βοήθεια σε τοπικούς αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του είναι «έτοιμη να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί». «Συνεχίζω να παρακολουθώ την κατάσταση και προσεύχομαι για την ασφάλεια όλων των μαθητών και της κοινότητας», έγραψε στο Twitter. Το Nιούτον Νιος είναι μια πόλη περίπου 180.000 κατοίκων και βρίσκεται περίπο 112 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της πολιτείας Ρίτσμοντ.

Πηγή: BBC... ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share