Αρνίσιο μπουτάκι ή χεράκι σε σφολιάτα

ΥΛΙΚΑ 1 αρνίσιο χεράκι ή μπούτι χωρίς κόκαλο, γύρω στα 2 1/2 κιλά (ψαχνό)2 κουταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο ξερό2-6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες10-15 κόκκους μαύρο πιπέρι1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο αλάτι1 φύλλο φρέσκια σφολιάτα1 αβγό χτυμημένο σε 2 κουταλιές της σούπας γαλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°cΑφαιρούμε το δίχτυ από το κρέας και το ανοίγουμε.Κοπανάμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο στο γουδί,μέχρι να γίνει αλοιφή.Αλατίζουμε το κρέας απο τις 2 μεριές και αλείφουμε το μίγμα των μυρωδικών απο την μέσα μεριά.Τυλίγουμε το κρέας όπως ήταν, χωρίς όμως να το ξαναδέσουμε με το δίχτυ.Το κλείνουμε εάν χρειαστεί με 2-3 οδοντογλυφίδες.Τοποθετούμε το κρέας πάνω στη φρέσκια σφολιάτα, την οποία έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη.Τυλίγουμε έτσι ώστε οι "ραφές" της σφολιάτας να είναι από την κάτω μεριά του κρέατος.Αλείφουμε παντού με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 10' στους 200°c.Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°c και ψήνουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα.Η σφολιάτα θα ροδίσει πριν ψηθεί το κρέας.Σκεπάζουμε περίπου στη μέση του ψησίματος με ένα αλουμινόχαρτο.Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

Το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share