Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες της δουλειάς που ΒΛΑΠΤΟΥΝ την υγεία σου!

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε κάνουμε κακό στην ομορφιά και την υγεία μας... Αγγίζουμε το πρόσωπο με τα χέρια μας Το κάνουμε όλοι, είτε όταν περιμένουμε να ανοίξει ο υπολογιστής μας, είτε καθώς διαβάζουμε ένα μεγάλο κείμενο. Η βαρεμάρα/κούραση/νύστα σας οδηγεί στο να στηρίζετε το πρόσωπό σας με το χέρι σας, γνωρίζετε όμως πόσο βλαβερό είναι αυτό για την επιδερμίδα σας; Με το να ακουμπάτε συνεχώς τα χέρια στο πρόσωπό σας, ευνοείται τη δημιουργία βακτηρίων και την
εξάπλωσή τους. Αποτέλεσμα; Μολύνσεις, φραγμένοι πόροι και ακμή. Ακόμη, η συχνή επαφή των χεριών με την επιδερμίδα του προσώπου οδηγεί σε έξτρα λιπαρότητα, όχι ακριβώς τη γυαλάδα που θέλετε δηλαδή. Παρέα με τα μικρόβια Σίγουρα, όλο και κάπου θα έχετε διαβάσει ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να είναι πιο βρώμικο κι από ένα καπάκι τουαλέτας. Όπως και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, το mouse και γενικώς όλα τα gadgets που χρησιμοποιείτε καθημερινά αλλά πιθανότατα παραλείπετε να καθαρίζετε. 

Αν δε θέλετε όλα τα μικρόβια που υπάρχουν στις συσκευές γύρω σας να μεταφέρονται στο πρόσωπό σας, μην ξεχνάτε να περνάτε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε περισσότερο με ένα κομμάτι βαμβάκι και λίγο οινόπνευμα ή αντισηπτικό υγρό. Τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού είναι επίσης μια καλή λύση που μπορείτε να έχετε παντού μαζί σας. Υπερβολικό πλύσιμο χεριών Και κάπως έτσι φτάνουμε στο άλλο άκρο. Καταλαβαίνουμε ότι σας δίνει αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας, όμως το να πλένετε τα χέρια σας κάθε τρεις και λίγο χωρίς να υπάρχει λόγος, ή το να κάνετε κατάχρηση των τζελ καθαρισμού, μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα.

 H πολύ συχνή απολύμανση των χεριών αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στην επιφάνειά τους, τα οποία δρουν ως προστατευτικό φιλμ απέναντι στα μικρόβια του περιβάλλοντος, ενώ προκαλεί ξηρότητα και πρόωρη γήρανση της περιοχής. Φυσικά δεν εννοούμε ότι δεν πρέπει να πλένετε τα χέρια σας, απλώς καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο και ποτέ να μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε πολύ καλά τα χέρια σας αφότου τα πλύνετε. 

Κάθεστε μονίμως σταυροπόδι Σίγουρα είναι η πιο βολική (και ladylike) θέση όταν περνάτε ώρες καθισμένες μπροστά σε έναν υπολογιστή (πολύ πιθανό να το κάνετε και τώρα καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές) όμως το να κάθεστε συνεχώς σταυροπόδι μόνο κακό μπορεί να σας κάνει, καθώς ευνοεί τη δημιουργία κιρσών και ευρυαγγείων. Ξέρουμε ότι είναι ο πιο κομψός τρόπος για μια κυρία να κάθεται, σκεφτείτε όμως και λίγο πιο μακροπρόθεσμα. 

Σταθείτε στο ύψος σας Ακόμα μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι, προφανώς, η στάση του σώματός σας όταν κάθεστε στο γραφείο σας. Φροντίζετε πάντα ώστε η καρέκλα σας να είναι ρυθμισμένη στο σωστό ύψος, προκειμένου να μη χρειάζεται ούτε να καμπουριάζετε για να εργαστείτε στον υπολογιστή σας, ούτε να κοιτάτε πολύ ψηλά για να βρείτε την οθόνη. Παράλληλα, η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να είναι ίσια, ιδανικά ακουμπώντας στην πλάτη της καρέκλας ενώ συχνά θα πρέπει να είναι και τα 10λεπτα διαλείμματα για περπάτημα ώστε να τεντωθείτε και να ''ξεσκουριάσετε''.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share