Και όμως το πράσινο τσάι έχει και παρενέργειες – Δείτε ποιες είναι

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού... είναι γνωστές και επιστημονικά τεκμηριωμένες. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών
οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, μπορεί να έχει θετική συμβολή στην απώλεια βάρους. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα όμως, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού πρέπει να γίνεται με μέτρο, σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το onmed, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας. 

Αναιμία Οι κατεχίνες, που υπάρχουν στο πράσινο τσάι, μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου από τα τρόφιμα και αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε αναιμία. Αποφύγετε να πίνετε πράσινο τσάι μαζί με το φαγητό, καθώς το σώμα μπορεί να μην χρησιμοποιεί όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές. Αν παρόλα αυτά θέλετε να πίνετε πράσινο τσάι μαζί με τα γεύματά σας, θα πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνη C, καθώς βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας. Οστεοπόρωση 

Το πράσινο τσάι εμποδίζει την αξιοποίηση του ασβεστίου από τον οργανισμό για την ενίσχυση των οστών και αντί να χρησιμοποιεί το διαθέσιμο ασβεστίου στο αίμα μας, το σώμα το απορρίπτει κάνοντάς μας πιο επιρρεπείς στην οστεοπόρωση. Ερεθισμοί στο στομάχι Μην πίνετε πράσινο τσάι με άδειο στομάχι, καθώς οι τανίνες που περιέχει αυξάνουν τα οξέα (του στομάχου) προκαλώντας μια σειρά από ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η δυσκοιλιότητα, ο έμετος και η ναυτία. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση τσαγιού σε περιόδους νηστείας.

Μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε δεν πρέπει να πίνετε πάνω από 1 φλιτζάνι την ημέρα, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο αποβολών. Η καφεΐνη που περνάει επίσης μέσω του μητρικού γάλακτος στο μωρό, μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξή του. Καφεΐνη Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι περιέχει περίπου 24 έως 45 mg καφεΐνης. Η περιεκτικότητα αυτή μπορεί να είναι λιγότερη σε σύγκριση με άλλα ροφήματα, αλλά το πράσινο τσάι μέχρι τέσσερις έως πέντε κούπες τη μέρα μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση διαφόρων ασθενειών όπως: άγχος, διαβήτης, διάρροια, δυσκοιλιότητα, αϋπνία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ακανόνιστος καρδιακός παλμός κ.λπ.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share