Ουκρανία: Νεκροί πέντε πολίτες από εκρήξεις

Πέντε πολίτες σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, δύο ημέρες αφού τέθηκε σε ισχύ νέα κατάπαυση του πυρός και ανακοινώθηκε η έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των φιλορώσων…

αυτονομιστών ανταρτών και του στρατού.

Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο προπύργιο των αυτονομιστών Ντονέτσκ, όπου σποραδικές εκρήξεις εξακολουθούσαν να ακούγονται και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο φιλοκυβερνητικός κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ έκανε λόγο για δύο νεκρούς πολίτες στο χωριό Κριακίβκα μετά την πτώση όλμου στην αυλή ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από έξι πολίτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εβδομάδας στην επαρχία.

Όπως αναφέρει ο ουκρανικός στρατός, θερμά σημεία των μαχών παραμένουν τα προπύργια των αυτονομιστών Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, καθώς και η περιοχή γύρω από το Ντεμπαλτσέβε, βορειοανατολικά του Ντονέτσκ όπου οι αντάρτες έχουν ενισχύσει την παρουσία τους.

Εξάλλου παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έκαναν λόγο για πολλές οχηματοπομπές, στις οποίες συμμετέχουν συνολικά 60 φορτηγά και κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ από την πόλη Σαχτάρσκ, που βρίσκεται επίσης υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν μειωθεί σε ένταση δύο ημέρες αφού τέθηκε σε ισχύ, στις 5 Δεκεμβρίου, μια αναπάντεχη κατάπαυση του πυρός, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των ανταρτών και του ουκρανικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share