«Για να επισπεύσει την διαδικασία ο Σαμαράς το πιστεύει»

Την πεποίθησή του πως «για να επιλέξει την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες»,…

εξέφρασε σήμερα ο επίτροπος οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κοινοτικός Επίτροπος αφού είπε ότι θα πρέπει να αφήσουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφανθεί, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Σαμαρά. «Έχω την αίσθηση ότι ξέρει που πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι αγορές θα πρέπει να νιώθουν πιο ασφαλείς σε σχέση με τη σημερινή τους αντίδραση», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Π. Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με το Γάλλο επίτροπο, οι αγορές είναι πάντα πολύ ευαίσθητες στην πολιτική αβεβαιότητα και όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική διαδικασία δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Ο Π. Μοσκοβισί είπε ακόμη ότι παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και χθες το Γιούρογκρουπ έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχουμε στο έργο των ελληνικών αρχών, προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα και το δημοσιονομικό κενό, αλλά και να υπάρξει ώθηση στις μεταρρυθμίσεις.

Ο Επίτροπος είπε επίσης ότι εκτιμούμε πάρα πολύ τις τεράστιες προσπάθειες που έκαναν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν και να εκσυγχρονίσουν την οικονομία.

Ταυτόχρονα, είπε, γνωρίζουμε ότι για να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν περισσότερα και συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία και υπογράμμισε ότι προς το σκοπό αυτό τα τεχνικά μας κλιμάκια επέστρεψαν σήμερα στη Αθήνα για να εργασθούν επί των δημοσιονομικών πτυχών και για να γεφυρωθεί το υπάρχον δημοσιονομικό κενό.

Όπως τόνισε ο Π. Μοσκοβισί, οι χθεσινές μας αποφάσεις δείχνουν ότι θέλουμε να προχωρήσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος, δίνοντας παράταση δύο μηνών, αλλά και με τη δέσμευσή μας μετά την παράταση να υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης. Είναι μια συνολική διαδικασία που δείχνει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ισχυροποιήσει την οικονομία της με ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης, κατέληξε ο Επίτροπος.

Στο ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε ότι δεν είναι θέμα της Κομισιόν να σχολιάσει το πότε θα γίνουν εκλογές, η απόφαση αυτή εναπόκειται στα κράτη – μέλη με βάση το Σύνταγμα τους. Στην Επιτροπή θεωρούμε ότι υπήρξαν θετικά αποτελέσματα χθες στο Γιουρογκρούπ και η παράταση του προγράμματος δίνει δύο μήνες περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, είπε και σημείωσε ότι η απόφαση για την προληπτική γραμμή πίστωσης δίνει τη δυνατότητα για ομαλή μετάβαση από το πρόγραμμα σε δανεισμό από τις αγορές.-

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share