Αυστραλία: 150.000 πολίτες κατά της εκτέλεσης Αυστραλών στο Μπαλί

Περισσότεροι από 150.000 Αυστραλοί πολίτες υπέγραψαν το υπόμνημα το κατά της εκτέλεσης των δύο νεαρών Αυστραλών οι οποίοι και αναμένεται να εκτελεσθούν στην Ινδονησία μέχρι το τέλος του μήνα.

Πρόκειται για τους Andrew…

Chan και τον Myuran Sukumaran οι οποίοι το 2006 είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από δικαστήριο της Ινδονησίας για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση καταβάλει τις τελευταίες εβδομάδες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, διπλωμάτες της οποίας αναμένεται να συναντηθούν ) στην πρωτεύουσα στην Τζακάρτα με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδονησίας και να τους μεταφέρουν τις αντιδράσεις της αυστραλιανής κοινή γνώμης κατά της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ινδονησίας στόχος της συνάντησης είναι να ειδοποιηθούν οι ξένες πρεσβείες τουλάχιστον 72 ώρες πριν την εκτέλεση για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί.

Την εβδομάδα που μας πέρασε τόσο ο πρωθυπουργός Τόνι «Αμποτ, όσο και η υπουργός Εξωτερικών Τζούλια Μπίσιοπ, έκαναν εκκλήσεις προς την κυβέρνηση της Ινδονησίας να δοθεί χάρη στους δύο θανατοποινίτες οι οποίοι κατά την διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή έγιναν άλλοι άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share