Χαρακόπουλος: Απαραίτητο ένα συνέδριο της ΝΔ

Η κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα επιβάλλει τη γρήγορη και συντεταγμένη ανασύνταξη των δυνάμεων της παράταξης. Δεν πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ υπέστη…

στις εκλογές οδυνηρή ήττα. Δυστυχώς, δεν πείσαμε τον κόσμο, και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες στον χώρο του κόμματός του. Όπως σοβαρές ευθύνες υπάρχουν και για την απώλεια του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος. Για καιρό κινηθήκαμε μεταξύ νεοφιλελεύθερων και ακραίων πολιτικών απόψεων. Επιπλέον, η υπερφορολόγηση αποξένωσε την κεντροδεξιά παράταξη, για πρώτη φορά στην ιστορία της, από κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της. Έτσι χάσαμε το μεσαίο χώρο, στον οποίο την περίοδο του Κώστα Καραμανλή η ΝΔ ήταν κυρίαρχη» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την πορεία που ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να ακολουθηθεί στο κόμμα, σημείωσε: «Είναι αδήριτη ανάγκη να δούμε, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, την αλήθεια κατάματα, να αναζητήσουμε τις αιτίες της ήττας, να αποδοθούν οι ευθύνες και, το κυριότερο, να ανασυγκροτηθούμε για την επόμενη μέρα. Μόνον έτσι η ΝΔ θα μπορέσει να ανταποκριθεί σήμερα στο ρόλο της υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο να διεκδικήσει με αξιώσεις την εντολή διακυβέρνησης του τόπου.

Για αυτούς τους λόγους θεωρώ απαραίτητη τη διεξαγωγή συνεδρίου, όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα. Είμαι βέβαιος ότι όλοι συναισθάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων και θα διευκολύνουν με τη στάση τους την ευόδωση των απαραίτητων διαδικασιών. Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη σίγουρα θα βγει πιο δυνατή ακούγοντας τον κόσμο της».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share