Δεν είχε εισιτήριο και τον βασάνισε

Ενστολος αστυνομικός χτυπάει βάναυσα στο τσιμεντένιο πάτωμα το κεφάλι ενός μελαχρινού, 9χρονου αγοριού που κλαίει, ικετεύει και προσεύχεται. Το έγκλημά του; Ανέβηκε στο τρένο χωρίς να βγάλει εισιτήριο.

Το βασανιστήριο…

του μικρού Μαροκινού έχει προκαλέσει σοκ στη Σουηδία, μια χώρα που φιλοξενεί χιλιάδες προσφυγόπουλα που έχουν φτάσει στη χώρα ασυνόδευτα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο που δείχνουν το παιδί αυτό να λέει μια μουσουλμανική προσευχή που συνήθως λέγεται για τους πεθαμένους και να ουρλιάζει ενώ το κρατά ακινητοποιημένο ένας εύσωμος αστυνομικός.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάλμε.

Μετά το επεισόδιο αυτό, ο μικρός μεταφέρθηκε πίσω στην εστία όπου τον φιλοξενούσαν από την ημέρα που έφτασε στη Σουηδία. Όμως έφυγε σχεδόν αμέσως, μαζί με ένα άλλο αγόρι, έναν 12χρονο που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είναι ο ετεροθαλής αδελφός του.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του οργάνου της τάξης που έχει ήδη τεθεί σε αργία. Η συμπεριφορά του καταδικάστηκε ευρέως σε μια χώρα που όχι μόνο ήταν η πρώτη που κατάργησε τη σωματική τιμωρία αλλά εφαρμόζει και μια από τις πιο γενναιόδωρες πολιτικές παροχής ασύλου στην Ευρώπη.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share