Αστυνομικοί σκότωσαν άστεγο επειδή τους πέταξε πετραδάκια

Τραγικό θάνατο βρήκε άστεγος μετανάστης από το Μεξικό σε μία μικρή πόλη στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, τον οποίο σκότωσαν αστυνομικοί, επειδή εκείνος τους πέταξε… πετραδάκια.

Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει 3 αστυνομικούς…

να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να στοχεύουν εναντίον του άνδρα τον οποίο έχουν κυνηγήσει πεζή σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ), όμως ο Μόντες συνέχισε να τους επιτίθεται παρά τα ηλεκτροσόκ που υπέστη.

Εντούτοις στο βίντεο φαίνεται ότι το θύμα σηκώνει τα χέρια ψηλά προσπαθώντας να ξεφύγει, λίγα δευτερόλεπτα προτού τον πυροβολήσουν.

Την Τετάρτη το Μεξικό «καταδίκασε τη δολοφονία του Μεξικανού Αντόνιο Ζαμπράνο, που προήλθε από την χρήση φονικής βίας από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης».

Ο Μπλέισντελ, ο ιατροδικαστής της κομητείας του Φράνκλιν, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την έναρξη μιας έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του άστεγου, σύμφωνα με τους Σιάτλ Τάιμς.

Στην περίπτωση αυτή, ορίζεται ένας δικαστής που θα πρέπει να εξετάσει τα στοιχεία και να αποφασίσει εάν η χρήση φονικής βίας ήταν δικαιολογημένη, εξήγησε η εφημερίδα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι, ανέφερε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Πάσκο προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα διενέργειας μιας πιο διεξοδικής έρευνας για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς. Θα φθάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες» θανάτου του άστεγου, υποσχέθηκε ο ίδιος.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share