Απόπειρα δωροδοκίας του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Με τις απλές πιέσεις που ασκούσε στον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας να ακυρώσει το διαγωνισμό για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν κατάφερε να τον πείσει ένας ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας….

Έτσι, έβαλε τα «μεγάλα μέσα», που δεν ήταν άλλα από τη δωροδοκία!

Ο 38χρονος επιχειρηματίας, που είναι συνιδιοκτήτης αλυσίδας εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας, με έδρα τον Πειραιά, προσέγγισε τον πρόεδρο του Ο.Λ.ΚΕ., επιδιώκοντας την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τροποποιήσεις στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, ώστε να ευνοηθεί μια δική του εταιρεία.

Όταν είδε πώς δεν μπορούσε να τον πείσει, του έταξε 15.000 ευρώ για να του κάνει το χατήρι! Όμως, αποδείχθηκε ότι ο δημόσιος λειτουργός δεν ήταν διεφθαρμένος.

Μετά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον επιχειρηματία, στον οποίο έκλεισε ραντεβού δήθεν για να παραλάβει «προκαταβολή» ύψους 5.000 ευρώ, ενημέρωσε αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Εκείνοι έστησαν ενέδρα στο σημείο της συνάντησης, όπου συνέλαβαν τον 38χρονο τη στιγμή που παρέδιδε το φάκελο με τα χρήματα στον πρόεδρο του Ο.Λ.ΚΕ.. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας, που του άσκησε δίωξη για δωροδοκία υπαλλήλου σε βαθμό κακουργήματος.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share