Αρνητικές επιπτώσεις αναμένει ο Κύπριος Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη κρίση στη Ρωσία θα επηρεάσει αρνητικά έναν ή περισσότερους τομείς που εξαρτώνται από τη ρωσική οικονομία ή ρωσικές επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη…

εφημερίδα «Cyprus Weekly», ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης είπε ότι η πίεση από το ρωσικό ρούβλι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία, κυρίως όσον αφορά τον τουρισμό. Όμως, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την εξέλιξη μέσω μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την Ρωσία, στις 25 Φεβρουαρίου, για συνομιλίες με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα της άμυνας, με την παροχή διευκολύνσεων στη χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κύπρο, όπως η αεροπορική βάση της Πάφου, από τη Ρωσία.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, είπε πως γίνεται προεργασία για την επανέναρξη των συνομιλιών τον Απρίλιο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Αναστασιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης αλλά είπε ότι "θα πέσουν κεφάλια", με ορισμένους συνεργάτες του να βλέπουν την έξοδο του Προεδρικού.

Εξάλλου, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες για να πάνε η οικονομία και η χώρα μπροστά.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share