«Έχουν τέσσερις μήνες να αποδείξουν ότι είναι κυβέρνηση της Αριστεράς»

Διορία τεσσάρων μηνών στον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του για να αποδείξουν ότι «είναι όντως κυβέρνηση της Αριστεράς» δίνει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης με άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή». Ο αρθρογράφος…

δείχνει το δρόμο και το «πεδίον δόξης λαμπρό» για να «μπολιαστούν τα ανθρώπινα μυαλά με την πεποίθηση ότι έχουμε μπει σε νέα εποχή ή ότι φεύγουμε σιγά-σιγά από την εποχή των τεράτων».

Το τελεσίγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα της Αριστεράς περιλαμβάνει τις εξής προτεραιότητες: Έχετε τέσσερις μήνες για να λύσετε τον γόρδιο δεσμό της διαπλοκής ΜΜΕ, πολιτικής εξουσίας, τραπεζικού συστήματος. Τέρμα τα κανάλια χωρίς άδειες, τέρμα τα θαλασσοδάνεια, τέρμα η φορολογική ασυλία και οι αλλεπάλληλες χαριστικές ρυθμίσεις. Να λειτουργήσει ξανά η δημόσια τηλεόραση, δημόσια στην κυριολεξία, ελεύθερη, αντικειμενική, ακομμάτιστη, μοντέρνα, ελκυστική, χαρούμενη. Καταργήστε ή έστω προσαρμόστε όλους τους νόμους που εμποδίζουν την ελευθερία της έκφρασης. Αλλάξτε τον τυποκτόνο νόμο για τις αγωγές έτσι ώστε να προστατεύονται ο αδύναμοι και όχι να λογοκρίνουν ή ακόμη και να πλουτίζουν οι δυνατοί. Καταργήστε κάθε λογοκριτικό νόμο που περιορίζει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης κι ας ουρλιάζουν οι θεούσες και οι παππάδες. Κλείστε αμέσως τις Αμυγδαλέζες και τα άλλα στρατόπεδα της ντροπής. Φτιάξτε έναν αντιρατσιστικό νόμο αντάξιο του ονόματός του, όχι σαν αυτούς που θα έφτιαχναν ο Μπαλτάκος με τον Αθανασίου. Δώστε αμέσως ιθαγένεια στα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, ούτε μια μέρα στο ρατσιστικό καθεστώς των διακρίσεων. Να κλείσουν επειγόντως οι φυλακές υψίστης ασφαλείας και να πάψουν οι άλλες φυλακές να είναι αποθήκες ψυχών.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share