«Κανείς δε θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ»

Στην συμφωνία που επετεύχθη στην Παρασκευή ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους του Eurogroup αναφέρθηκε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής σε συνέντευξή της…

προς την τηλεόραση της Rai. Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής, στο Eurogroup, χαρακτηρίζεται και από κάποια όρια, αλλά από αύριο υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί νέος διάλογος, με την συμμετοχή όλων, χωρίς τελεσίγραφα», δήλωσε η Ιταλίδα πολιτικός.

Η Αθήνα είναι η Ευρώπη. Κανείς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει βαθμούς, και κανείς δεν εκτελεί εντολές. Η λογική βάσει της οποίας γίνεται αναφορά σε μαθήματα που κάποιοι θα έπρεπε να διαβάσουν, είναι λανθασμένη», πρόσθεσε η κυρία Μογκερίνι.

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής απαντώντας, παράλληλα, σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, χθες το βράδυ, «πιθανώς για να τον ευχαριστήσει για τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Ιταλίας, ο οποίος αποδείχθηκε χρήσιμος».

Δεν πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή αυτή Επιτροπή αποτελεί την τελευταία χρήσιμη ευκαιρία για να μειωθούν οι υπάρχουσες αποστάσεις», ολοκλήρωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share