Ινδονησία: Ύστατη προσπάθεια να σωθούν οι δύο Αυστραλοί

Πρόταση στην κυβέρνηση της Ινδονησίας για ανταλλαγή κρατουμένων, σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει τη ζωή δύο Αυστραλών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, υπέβαλε την Πέμπτη η υπουργός…

Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ.

Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις των Μιουράν Σουκουμαράν 33 ετών και Άντριου Τσαν 31 ετών, έχουν επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αφού οι εκκλήσεις για ακύρωση των εκτελέσεων από την πλευρά της Αυστραλίας έχουν απορριφθεί από την ινδονησιακή κυβέρνηση.

Οι δύο Αυστραλοί είναι μεταξύ των 11 ανθρώπων που αναμένεται να εκτελεστούν εντός ολίγων ημερών στο νησί-φυλακή Νουσακάμπανγκαν.

Η Μπίσοπ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είχε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας. «Έθεσα το γεγονός ότι στις φυλακές της Αυστραλίας βρίσκονται Ινδονήσιοι κρατούμενοι και αν ήταν δυνατή η ανταλλαγή κρατουμένων, ή η μεταφορά αυτών», δήλωσε η Μπίσοπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ζήτησα την αναστολή των προετοιμασιών για τις εκτελέσεις των Σουκουμαράν και Τσαν, ώστε να υπάρχει χρόνος προκειμένου οι αξιωματούχοι να εξετάσουν αυτές τις προτάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη, οι δύο Αυστραλοί μεταφέρθηκαν από τις φυλακές που κρατούνταν, στο νησί Νουσακάμπανγκαν όπου και πραγματοποιούνται οι εκτελέσεις.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι είχε κάνει έκκληση να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντοντο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο Γουιντόντο δήλωσε ότι οι εκτελέσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα, αλλά όχι αυτή την εβδομάδα.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share