Ζαρίφ: Κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι πιστεύει πως «είμαστε πολύ κοντά» σε μια συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με…

τις μεγάλες δυνάμεις, όμως προειδοποίησε ότι μένουν να επεξεργαστούν οι λεπτομέρειες. Είμαστε προετοιμασμένοι να εργαζόμαστε ασταμάτητα ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», είπε ο Ζαρίφ στο NBC News. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά, πολύ κοντά και μπορεί να είμαστε πολύ μακριά», πρόσθεσε. «Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν», σημείωσε.

Ο Ζαρίφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συνεχίζουν σήμερα για δεύτερη ημέρα τις συζητήσεις τους στην Ελβετία με στόχο την εξεύρεση ενός πολιτικού πλαισίου ως τα τέλη Μαρτίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Ιρανός υπουργός, που έχει κατηγορήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις αυτές, επανέλαβε στη συνέντευξή του στο NBC ότι η Τεχεράνη δεν έχει στόχο να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Μόλις καταλήξουμε σε μια συμφωνία, μόλις περάσει η υστερία, μόλις πάψει η τρομολαγνεία, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία και μια συμφωνία δεν θα βλάψει κανέναν», υπογράμμισε ο Ζαρίφ.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share