![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcYjeNRjnVCgA39jdIxeKZ40gXpcDS1uq7M4BKToQ1qaCFJA0WPvPIVhvIXk7JfnWNqI37eLrzHESuCvaTLqj0WK9kvJxJr-TLdBHFudXOy9J2PIpJFMU2KUtRSSTybaI4ujXFC3u5Fgo/s1600/tromaktiko65+Jan.+30+11.22.jpg)
Η μαγειρική σόδα μεγιστοποιεί την παραγωγή δύναμης και παρατείνει τον χρόνο, έως την εξάντληση...
Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.
Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά :
Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) – τρέξιμο (100m-400m),κολύμβηση (100m-400m)
Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίωςsports ταχύτητας και δύναμης
Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint
Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket) Σύσταση δοσολογίας : 300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση Παρενέργειες : γαστρεντερικές διαταραχές
Πηγή
Via
Via