Έτσι θα απαλλαγείτε από τον πιασμένο αυχένα μόνοι σας

Τέσσερις απλές ασκήσεις

Από τον καθαρό νευρικό τύπο της έντασης του αυχένα μπορείτε να απαλλαχθείτε με χαλαρωτικές ασκήσεις, όπως: 1η άσκηση... Διατηρώντας χαλαρό τον αυχένα, περιστρέψτε το κεφάλι σας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κύκλο, πρώτα προς τα δεξιά και μετά προς τα αριστερά. Αυτή η κίνηση συχνά συνοδεύεται από τριγμούς και τριξίματα. Μην ανησυχείτε, αφού αυτό δεν είναι τίποτε το παθολογικό. Επαναλάβετε την άσκηση μερικές φορές.

Προσοχή!

Σε μερικούς αυτή η άσκηση προκαλεί ελαφριά ζαλάδα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο και σ’ εσάς, κάνετε μερικές φορές τη δεύτερη άσκηση, η οποία θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. 2η άσκηση Λυγίστε το κεφάλι προς τα πίσω, όσο περισσότερο μπορείτε και κρατήστε το εκεί για μια στιγμή. Μετά λυγίστε το προς τα εμπρός, όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι που το πιγούνι να αγγίξει το θώρακά σας. Συνεχίστε αυτή την άσκηση 10 φορές. Με τον τρόπο αυτό θα ξαναβρείτε την ισορροπία σας. Επαναλάβετε την πρώτη άσκηση. 3η άσκηση Στρέψτε το κεφάλι προς τα αριστερά και προσπαθήστε να δείτε πάνω από τον αριστερό σας ώμο. Στη συνέχεια στρίψτε το κεφάλι προς τα δεξιά και προσπαθήστε να δείτε πάνω από το δεξιό σας ώμο. Προσοχή!

Η άσκηση αυτή γίνεται με το πιγούνι προς τα μέσα, ίσια τη ράχη και χωρίς να κινείται το σώμα. Επαναλάβετε την πρώτη άσκηση. 4η άσκηση Με το πιγούνι προς τα μέσα προσπαθήστε να αγγίξετε το αφτί σας στον αριστερό ώμο. Στη συνέχεια προσπαθήστε το ίδιο με το άλλο αφτί στο δεξιό ώμο. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές. Επαναλάβετε την πρώτη άσκηση. Προσοχή!

Οι παραπάνω τέσσερις ασκήσεις πρέπει να γίνονται όποτε νιώθετε ένταση (σφίξιμο, τέντωμα) στον αυχένα.

Συστήνεται να περιστρέφετε το κεφάλι (πρώτη άσκηση) μεταξύ κάθε άσκησης, για να εξασφαλίσετε έτσι τη χαλάρωση των μυών του αυχένα.

Εάν η ισορροπία έχει διαταραχθεί κατά πολύ, συστήνεται να κάνετε τις παραπάνω ασκήσεις καθιστοί

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share