Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να κόβετε την πίτσα

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στη δύσκολη θέση να προσπαθείτε να κόψετε τα κομμάτια... της πίτσας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αδικηθεί κανείς και όλοι να πάρουν ίσα κομμάτια.Όσο όμως κι αν το έχετε προσπαθήσει ποτέ μέχρι
τώρα δεν τα έχετε καταφέρει.Ο Joel Haddley και ο Stephen Worsley έχουν τη λύση. Οι δύο βρετανοί μαθηματικοί ανακάλυψαν και εφάρμοσαν την εξίσωση προκειμένου και τα 350 κομμάτια που καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο σε όλο τον κόσμο να είναι κομμένα με ισομερώς.Η λύση τους βασίζεται στη γεωμετρία. Η διαδικασία ξεκινά με το «μοίρασμα» της πίτσας σε έξι καμπυλωτά τρίγωνα. Για να ξέρετε ότι είστε σωστοί θα πρέπει το σχήμα να θυμίζει αστέρι.Στη συνέχεια μπορείτε να μοιράσετε αυτά τα τρίγωνα στα δύο, το ένα με κόρα και το άλλο χωρίς κόρα κι έτσι θα έχετε 12 ισομερή κομμάτια.

Το δίδυμο, ωστόσο, τερμάτισε την υπόθεση χρησιμοποιώντας πεντάγωνα, επτάγωνα κ.ο.κ. τα οποία στη συνέχεια επίσης διαίρεσε για να δημιουργήσει άπειρα ίσα κομμάτια όσο μικρά κι αν είναι αν και όπως λένε «ίσως το βρείτε δύσκολο αν χρησιμοποιήσετε εννεάγωνα σχήματα».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share