ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024 προβλέπει συνεργάτης του

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές του 2024, προέβλεψε ο απερχόμενος προσωπάρχης του, Ρον Κλάιν

Ο Ρον Κλάιν, ο προσωπάρχης του προέδρου των ΗΠΑ, προέβλεψε χθες, Τετάρτη, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, σε δηλώσεις που έκανε καθώς ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη θέση του στον Λευκό Οίκο.

Ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει συχνά την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για μια δεύτερη τετραετή θητεία στην αμερικανική προεδρία και σύμβουλοί του αναμένουν να το ανακοινώσει επισήμως τις ερχόμενες εβδομάδες.

Με τον Μπάιντεν να στέκεται δίπλα του, ο Κλάιν συγκρατούσε τα δάκρυά του σε πολύ συγκινητική αποχαιρετιστήρια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον δεκάδων μελών του προσωπικού, πολλοί από τους οποίους θεωρούν εαυτούς «Κλαϊνικούς». «Όπως έκανα το 1988, το 2008 και το 2020, ανυπομονώ να είμαι στο πλευρό σας όταν θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024», δήλωσε ο Κλάιν.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ολοκληρώσει ιατρικό έλεγχο για την υγεία του στις 16 Φεβρουαρίου, είχε δηλώσει νωρίτερα χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ. Ο πρόεδρος φάνηκε να σκουπίζει τα δάκρυά του καθώς άκουγε την ομιλία του Κλάιν.

«Το ήξερα ότι θα έρθει αυτή η μέρα, για να πω το αυτονόητο, αλλά δεν το κάνει πιο εύκολο», δήλωσε ο Μπάιντεν. Τον Κλάιν θα διαδεχθεί στη θέση του προσωπάρχη του Αμερικανού προέδρου ο Τζεφ Ζάιεντς, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της πολιτικής του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας της COVID-19.

Αν θέσει υποψηφιότητα, μια από τις προκλήσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, ο οποίος είναι ήδη ο μεγαλύτερης ηλικίας πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ, θα είναι να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για την ικανότητά του να κυβερνήσει ως τα 86 του χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share