Το τραγούδι με το οποίο αποχαιρετούν για πάντα τους Ικάρους στον ουρανό

Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Οι δυο πιλότοι μας του μοιραίου Phantom, βρίσκονται πια στη γειτονιά των αγγέλων, ακόμα πιο ψηλά από όσο είχαν

συνηθίσει να πετούν.

Το νήμα της ζωής κόπηκε άδικα και πολύ νωρίς για τους δύο πιλότους μας, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Η κηδεία του Μάριου τελέστηκε σε κλίμα οδύνης, στην Τρίπολη, ενώ αύριο θα τελεστεί η κηδεία του Ευστάθιου, στην πατρίδα του το Νευροκόπι.

Ο Βασίλης Σκουλάς έχει συνθέσει το κατάλληλο άσμα-αποχαιρετισμό, στους Ικάρους μας, οι οποίοι πιστοί στο καθήκον της υπεράσπισης της πατρίδας, μένουν για πάντα εκεί, στον ουρανό…

Το τραγούδι του «Ήλιος Θεός» γράφτηκε για έναν άλλον ήρωα πιλότο μας, τον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικά μαχητικά, το 2006.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να τιμήσει τους αποθανόντες πιλότους μας, τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον 29χρονο Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Έτσι, έπειτα από χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελειών, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο πιλότους απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτέραρχου, ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν τα προβλεπόμενα.


Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share