Λιβύη: Αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων των τζιχαντιστών

Μαχητικά αεροσκάφη της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης έπληξαν σήμερα στόχους εντός της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα–προπύργιο των ισλαμιστών– και στη Σύρτη, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της…

αεροπορίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τις σημερινές επιδρομές σκοτώθηκαν 40 με 50 τζιχαντιστές.

Ο Σακέρ αλ-Τζορούσι είπε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι έπληξε στόχους των τζιχαντιστών, μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνει τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Χριστιανών από το ΙΚ.

Ο αλ-Τζορούσι δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι επιδρομές στη Σύρτη και στην Μπεν Τζαουάντ πραγματοποιήθηκαν μόνο από τις δυνάμεις της Λιβύης, ενώ στη Ντέρνα σε συνεργασία με την Αίγυπτο.

Η Σύρτη και η Μπεν Τζαουάντ είναι προπύργια των δυνάμεων που πρόσκεινται στην αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία η επίσημη κυβέρνηση κατηγορεί ότι υποστηρίζεται από τους τζιχαντιστές, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε συντονισμό με την Αίγυπτο", δήλωσε ο διοικητής στον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya. Υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των στόχων, απώλειες σε πυρομαχικά και στα επικοινωνιακά δίκτυα των τζιχαντιστών", δήλωσε ο ίδιος στην δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. "Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι σίγουρα μικρότερος από 40 ή 50", πρόσθεσε.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share