ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Ανησυχία στην κυβέρνηση προκαλεί η ραγδαία αυξητική τάση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, τη στιγμή που η κατάσταση στους καταυλισμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου χαρκτηρίζεται ως «οριακή»...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσεχές διήμερο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συγκαλέσει διαδοχικές συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς, διακόπτοντας τις ολιγοήμερες διακοπές του, όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων».

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι οι κ.κ. Μουζάλας και Βίτσας έχουν κληθεί να επεξεργαστούν σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με βάση το οποίο η Αθήνα θα απευθυνθεί στους Ευρωπαίους εταίρους.

Στόχος είναι να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μία μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, λόγω της «χαλαρής» στάσης της γείτονος στο θέμα.

Ο κίνδυνος κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, που διαφαίνεται στον ορίζοντα από τις δηλώσεις Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων, ανησυχεί δε ιδιαίτερα την Αθήνα.

Ενδεικτικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από αυτό, η αύξηση των προσφυγικών ροών ξεπερνά το 76% στο Ανατολικό Αιγαίο! Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από τη

χθεσινή συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στα νησιά ξεπέρασαν τους 10.000.

Οριακή είναι πλέον και η κατάσταση στους καταυλισμούς των νησιών, προκαλώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου-Σάμου, η κατάσταση είναι άκρως ασφυκτική κι επικίνδυνη, ενώ επισημαίνεται ότι «τεντώνουν» τα νεύρα όλων όσο περνά ο καιρός.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share